You are currently viewing Bliv klogere på anvendelsen af metallografi

Bliv klogere på anvendelsen af metallografi

Anvender I metallografi eller lignende processer i jeres virksomhed? Så ved I med garanti også, hvor vigtigt det er, at der er helt styr på processerne. Når det kommer til metallografi, er det vigtigt, at de metaller, I anvender og undersøger, ikke er forarbejdede på forskellige måder. Generelt set er langt størstedelen af de metaller, der findes, forarbejdet enten termisk eller mekanisk, og det får indflydelse på de strukturer, der ses i metallet. Dermed får I altså ikke nødvendigvis et retvisende billede, når I undersøger dem.

Ved at få et test- eller demokit, får I tilsendt akkurat det sample, I har behov for, når I skal undersøge metallets egenskaber helt i bund. Her er tale om strukturer, der netop ikke på forhånd er bearbejdede, så I har det bedste udgangspunkt for et godt og brugbart resultat. I kan se det typiske demokit på akasel.com, hvor I også kan læse mere om metallografi eller metallography, som det her er omtalt.

I hvilke brancher er det relevant?

Metallografi henvender sig til et bredt spektrum af brancher, der alle kan anvende det. Det gælder alt fra stålproduktion til elektronik eller produktion af køretøjer, hvor der er fokus på præcision og høj kvalitet. De demokits, I får ud og kan anvende, består typisk af metallet, en anordning til at montere det med, samt værktøjer til at slibe og polere metallet med, så det får akkurat de egenskaber, I har behov for.

Det tager tid at få det til at være, akkurat som I behøver det, og derfor er det da formentlig også eksperter på området, I har til at arbejde med metallografi. Ved at slibe og polere materialerne, får I en skinnende overflade på metallet, der bliver muligt at undersøge gennem mikroskoper – og det er her, I virkelig får noget ud af de kits, I har mulighed for at investere i.

Leave a Reply