You are currently viewing Skal du vælge et træhus eller et murstenshus?

Skal du vælge et træhus eller et murstenshus?

Når du skal købe eller bygge hus, kan ofte ende med at skulle vælge mellem et træhus eller et murstenshus. Mange har nok fordomme om træhuse ift. murstenshuse. Men i virkeligheden er boligtyperne meget ens.

Træhus eller murstenshus?

Det kan være svært at danne sig et overblik over, hvad fordele og ulemper er ved hhv. træhuse og murstenshuse. På mange måder minder de rigtig meget om hinanden. Men der er nogle punkter de adskiller sig meget på: Bæredygtighed, vedligeholdelse og salgbarhed.

  • Bæredygtighed: Hvis bæredygtighed er vigtigt for, skal du klart overveje et træhus. Der er færre CO2-omkostning i produktionen af træ end der er i produktionen af mursten. Hvis en stor del af dit hus består af træ, kan du således spare betydeligt på klimaregningen.
  • Vedligeholdelse: Man kommer ikke uden om, at et træhus kræver mere vedligeholdelse end et murstenshus. Det udvendige træ, der er udsat for vind og vejr, kræver vedligeholdelse, og skal gennemgås ca. hver 5-10 år, afhængigt af det specifikke hus. Dette er dog ikke en særlig omstændig omgang, og kan gøres billigt.
  • Salgsbarhed: Der er stor interesse for træhuse. Ifølge bolius.dk passer udbuddet af træhuse rigtig godt på efterspørgslen, hvorfor det kun er meget lidt sværere at sælge et træhus end et almindeligt murstenshus.

Træhuse er ikke bare sommerhuse

Mange forbinder nok træhuse med sommerhuse. Men der er ikke nogen grund til, at træ ikke skal kunne benyttes til helårsbyggeri. Hvis det er vigtigt for dig at dit hus ligner et murstenshus, men at du samtidig vil have den bæredygtighed der følger med et træhus, kan du overveje en bolig men en indvendig trækonstruktion og en udvendig konstruktion af mursten.

Mange er dog også interesserede i boliger af træ i den helt store størrelse. Interesserede kan undersøge muligheden for 2 plans huse, og finde ud af, om et træhus passer til dem. Heldigvis kommer træhuse i ligeså mange varianter som murstenshuse, så der er ingen grund til at tro, at du ikke skulle kunne finde en variant inde for den charmerende boligtype, der passer præcis til dine behov.

Leave a Reply