You are currently viewing Arbejder du med IT? Sådan får du bevægelse ind i din hverdag

Arbejder du med IT? Sådan får du bevægelse ind i din hverdag

Når man arbejder inden for IT, sidder man typisk ned i mange timer af dagen. Arbejdet er jo mentalt udmattende, så når man er færdig, er motion sjældent det første, man har lyst til. Men selvom du er træt i hovedet, har din krop stadig brug for at blive brugt. Men hvordan finder man tiden og overskuddet til det?

Skab nye vaner

Størstedelen af vores fritid er styret af vaner. Du har vaner, der dikterer, hvad du gør, når du kommer hjem fra arbejde. Det kan være startet, hvis du for eksempel er træt efter arbejdsdagen, og nu er det kommet til at punkt, hvor du gør det hver dag; også hvis du ikke nødvendigvis er træt. Måske forventer du bare, at du vil være træt. Derfor er du nødt til at bryde vanen og bygge nye forventninger til dig selv.

I stedet for at tænke på, at du vil være træt, når du kommer hjem, kan du prøve at tænke på, at du glæder dig til at have fri og lave de ting, du gerne vil. Så kan du eventuelt begynde at gå en lille tur, når du kommer hjem, så du kan bygge en ny og bedre vane op. Du kan også vælge at gå en lille tur om morgenen inden arbejde eller om aftenen.

Få en hund

Mangler du stadig motivation? Den bedste motivation har fire ben og en logrende hale; der er nemlig ikke noget så motiverende, som en hund. Med en lille glad følgesvend ved din side, vil du få lyst til at bevæge dig, fordi du gerne vil gøre det bedste for din hund. En hund spreder glæde, og selvom den kommer med ansvar, er det typisk ikke et problem, fordi man med glæde vil give hunden noget igen.

Hold dig sund

Når man sidder ned så mange timer af sin dag, er man nødt til at skabe nogle sunde vaner og bevæge sig hver dag. Du kan prøve at skabe de vaner selv, eller du kan give dig selv ekstra glæde og motivation med en hund ved din side, selvom den selvfølgelig også kommer med andet ansvar. Pas på dig selv og din krop.

Leave a Reply